Calculemus!

Let us calculate.

with 7 comments

Cotidianul, ziarul oamenurilor deştepte, publică un articol cu titlul „Stă evoluţionismul în picioare?„. Un fel de banc despre un anumit Puric. Dacă îi rupi picioarele, oare mai spune prostii? Sau devine altă specie?

Cum să reacţionezi? Stingi televizorul de Crăciun, pentru că Puric e invitat permanent la Turcescu. Nu citeşti ziare, ca să nu dai de legionarii fiară-proof de pe Dealul Mitropoliei; ca să nu vezi cum îl face KO Ţuţea pe Darwin din goana aforismului. Dacă ai momente de exasperare, de ironie tristă, primeşti lecţii preţioase, cum a primit Ştefan zilele trecute pe blogul lui Andrei. Nu poţi conta pe simţul ridicolului la români, trebuie să-ţi faci bagajele şi să pleci la Berlin după Nenea Iancu.

Cât despre dilema teribilă care-i chinuie pe cotidieni: nu, dragii moşului. Stă în cap. Dacă îl ai. Prognoza e negativă în cazul vostru.

Reclame

Written by George

februarie 6, 2009 la 2:08 pm

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mi-a placut modul… antinomic in care au abordat marea dilema privind evolutionismul. La inceput spun ca e materie obligatorie in manualele din toata lumea (se pare ca, dupa rationamentul lor, Romania nu face parte din toata lumea). Tutea, care se pare ca a asistat la facerea omului din lut, explica evolutionismul pe intelesul tuturor: maimuta a coborat din copac si s-a transformat in om. Si Puric reuseste sa se contrazica in doua fraze consecutive: Darwin a gresit urat de tot, dar n-a gresit Darwin, au gresit succesorii sai. Si ca sa rezolvam definitiv cu toate dilemele, ne apucam de citit Biblia. Cool.

  Elena

  februarie 6, 2009 at 11:37 pm

 2. Remarc la post-ul tau lipsa formulei clasice: ‘o cucoana de la cotidianu’. Ma intreb daca e un dat sau face parte dintr-un soi de evolutie ? M-ar fi amuzat oricum 🙂
  Articolul e mai curand un sketch, intre un filosof si un regizor (biologul e in unscharf total). Se mai practicau si in vechime sub forma de dialoguri.
  In presa aveau rubrica speciala: stiati ca. Iar calamburul din titlul eu zic ca sta in picioare sau intr-un picior, ca mai toate titlurile grabite. E un articol scris pe genunchi, ca multe altele. Pentru a promova activitatiile AUR legate de „Anul Darwin”. Au incercat si ei sa fie impartiali fara prea mult succes si fara sa-i dea convingerile evolutioniste afara din casa.

  Raluca

  februarie 7, 2009 at 11:42 pm

 3. Putea la fel de bine să fie un cucon, Raluca, îţi iroseşti vigilenţa cu mine. Prostiile de genul ăsta nu sunt XX sau XY, ci XXX, adică obscene.

  „Ca românul, imparţial” vrei să spui?

  George

  februarie 8, 2009 at 1:16 pm

 4. Mi-aduc aminte ca in clasa a patra am vrut sa o pun in dificultate pe profa de religie si am intrebat-o la ora: ‘ doamna profesoara , credeti ca omul se trage din maimuta?’

  Mi-a raspuns edificator: ‘daca se trage din maimuta, atunci cum de nu vedem si azi ca maimutele se transforma in oameni?’

  Asta se intampla in anul domnului 1994.

  gunnar

  februarie 10, 2009 at 11:44 am

 5. @ gunnar: si ce i-ati raspuns? 🙂

  Stefan

  februarie 10, 2009 at 5:03 pm

 6. :)) Am auzit si eu „argumentul” asta cand eram in scoala generala, numai ca nu era raspuns la vreo intrebare, ci facea parte din discurs. 🙂 Am auzit si lucruri mai interesante: ca, la judecata de apoi, oameni ca Darwin vor fi pedepsiti si pentru miile de „credinciosi” pe care i-au adus pe calea pierzaniei. 😀

  Elena

  februarie 10, 2009 at 9:13 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: