Calculemus!

Let us calculate.

Noutăți despre „apropierea bisericii de școală”

with 4 comments

Tocmai aflu via AUR că mizeria de manual creaționist despre care am mai scris a fost avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu nr. 71817 din 25.07.2002, adică de Ecaterina Andronescu! Noi ne dădeam de ceasul morții să aflăm ce mama naibii e aia, „accesoriu curricular”, și panarama aia e manual avizat!

La AUR găsiți mai multe informații, și o mulțime de inepții extrase din manualul neatins de măiestrie sau strălucire de nici un fel, de genul:

Pag. 55:
La capitolul Regnul Plante (Plantae):
„Varietatea, armonia, frumuseţea florilor şi utilitatea plantelor constituie motive importante pentru a le îndrăgi şi studia.
Plantele au fost create în ziua a treia a săptămânii de creaţie, conform afirmaţiilor scripturale, toate în aceeaşi zi, indiferent de complexitatea lor.
Stabilitatea genetică (numărul şi structura cromozomilor) a speciilor, planul unitar de structură a plantelor, unicitatea unor caractere, relaţia dintre structură şi funcţie, dintre organism şi mediu, extraordinara lor utilitate, sunt constatări ştiinţifice, care argumentează faptul că plantele au fost create de o fiinţă inteligentă.”

[Update:] George mi-a atras atenția că nu e nici o urmă a „Măiestriei” pe site-ul MECT, nici în listele de manuale, nici în cele de „auxiliare curriculare”. Nu am reusit sa dau de ordinul mentionat pe pagina scanata la AUR. La editură, „Măiestria” e numită „curriculum accesoriu”. Pe pagina de gardă (scanată la AUR), scrie „Editia a II-a, avizat […]”, iar mai jos, „accesoriu curricular”. E ceva necurat aici.

Nu mi-a sărit imediat în ochi, dar pe aceeași pagină scanată e trecut redactorul de carte: asist. drd. Oana Iftime, de la catedra de Genetica la Bio.Unibuc. Evident, Facultatea de Bio nu are nici o legătură…[/update]

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Holy Christ! Eu insumi, dupa cum unii dintre voi stiti , sunt credincios (acuma nu va imaginati ca merg pe la biserica sau chestii de astea; mai degraba ganditi-va la Plantinga, Swinburne etc.), de aceea cand aud asa ceva mi-l imaginez pe IIsus la a doua vizita pe la noi luandu-i pe acesti oameni putin de urechi, si spunandu-le: „de ce ati incercat sa-i indobitociti pe copii cu asemenea fecale de manuale?”.

  István Aranyosi

  Martie 11, 2009 at 7:22 pm

  • István, nici eu nu-i înțeleg. Adică e de-a dreptul incredibil să avem manual creaționist avizat – probabil suntem singura țară din lume!

   Romania: FAIL, cum ar zice unii…

   Stefan

   Martie 11, 2009 at 7:28 pm

 2. […] de biologie creaţionist? Check! Via Calculemus! aflu de existanţa unui manual “revoluţionar” de biologie avizat de Ministerul […]

 3. […] intitulat subtil “Măiestrie şi strălucire divină în biosferă” (aici şi aici). Când am dat de cartea respectivă, nu mi-a trecut prin cap că este un manual. Şi evident, nu […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: