Calculemus!

Let us calculate.

Cine ne vrea acasa?

leave a comment »

„Studiile in strainatate, privite chioras de universitatile romanesti”
Marţi, 16 iunie 2009 Sursa: Romania Libera Autor: Petre Badica

Doua tinere cu stagii de pregatire in strainatate si lucrari stiintifice publicate in reviste importante spun ca au fost umilite de universitati de prestigiu din Romania in momentul in care au incercat sa se reintegreze in sistemul de invatamant autohton. Dupa ce a obtinut doctoratul in inginerie chimica la 27 de ani, Mariana Neamtu nu a primit permisiunea sa se inscrie la concursurile de promovare organizate de Universitatea Tehnica din Iasi.

Desi tinerei i-a fost apreciata contributia stiintifica, i s-a imputat faptul ca aceasta s-a evidentiat, „din pacate, numai in cadrul unor colective de cercetare din exterior”. Cercetatoarea a primit aviz negativ din partea sefului ei de catedra deoarece „nu a contribuit la dezvoltarea bazei materiale a laboratoarelor didactice si nu se bucura de aprecieri favorabile din partea nici unui coleg”.

Un caz similar este cel al Florinei Raicu, doctor in antropologie si in genetica medicala – acest din urma titlu, obtinut in Italia. Tanara spune ca profesorul Emilia Severin – sotia europarlamentarului Adrian Severin- i-ar fi cerut pur si simplu sa se transfere de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti din motive personale si care nu au legatura cu activitatea ei profesionala. Povestile celor doua tinere nu sunt singulare. Multi cercetatori evita sa se intoarca acasa dupa studii in Vest, preferand sa se integreze in sistemul universitar occidental, unde sunt bine platiti si respectati.

Citeşte aici.

Anunțuri

Written by István Aranyosi

Iunie 16, 2009 la 6:42 am

Publicat în Propaganda, RO

Tagged with ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: