Calculemus!

Let us calculate.

… And Justice for All

with 2 comments

Din NY Times de ieri am aflat că e disponibil gratuit cursul despre dreptate ţinut de Michael Sandel la Harvard. Timp de 12 săptămâni Sandel discută cu studenţii poziţii teoretice (de la Aristotel la Rawls) şi probleme actuale (de la căsătorii între persoane de acelaşi sex până la patriotism şi cetăţenie). Pe lângă materialele filmate de la prelegeri (de o calitate foarte bună), site-ul cursului conţine lecturile sugerate (studii de caz şi fragmente din autori clasici), ghiduri de studiu şi un forum pentru discuţii.

Reclame

Written by Stefan Ionescu

septembrie 27, 2009 la 8:42 pm

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Foarte faina trimiterea, Stefan! Desi nu sint de acord cu Sandel in multe puncte, desi sint convins ca multe argumente ale sale (ma refer strict la cele care privesc teoria comunitariana) sint profund gresite (si nu e doar parerea mea), totusi pe „justice” Sandel are un cuvint important de spus! Este foarte important ca studentii in stiinte politice din Romania sa il cunoasca. Uite, mi-ai dat o tema buna pentru serialul meu, daca voi gasi ceva timp 😦

  andruska

  septembrie 28, 2009 at 8:39 pm

  • Merci, Andruska. E o resursă foarte bună, indiferent de poziţiile lui Sandel, şi fiecare poate să răspundă singur la întrebările puse în timpul cursului, mai ales că au mură-n gură lecturi relevante şi alte materiale. Păcat că nu este aşa ceva şi în limba română.

   Dacă tot zici de idei de seriale, ai putea să comentezi cursul, episod cu episod :p (just kidding, ştiu ca eşti aglomerat).

   Stefan Ionescu

   septembrie 29, 2009 at 10:51 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: