Calculemus!

Let us calculate.

Imposturi.intelectuale.ro (1)

with 29 comments

Traian D. Stănciulescu este profesor universitar dr. la catedra de Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Filosofie, UAIC Iaşi. Când eram eu student acolo, dl. Stănciulescu făcea parte din Catedra de Logică [sic!] şi era titularul cursurilor de semiotică (obligatoriu, anul 3), „filosofia creaţiei” (opţional, anul 4) şi interpretare şi creaţie (master, anul 1). Toate la secţia de filosofie.

Dl Stănciulescu este un mare gânditor al patriei noastre. A terminat facultatea de arhitectură, şi după hagialîcul obligatoriu la Păltiniş s-a dedicat filosofiei, cu binecuvântarea Sf Constantin. Pentru că semiotica nu era o disciplină pseudo-filosofică suficient de generoasă pentru harul său creator, a dezvoltat cercetări multi-, inter- şi mai ales transdisciplinare, integrând ştiinţa, religia şi filosofia într-un sistem de gândire propriu ce recuperează înţelepciunea antică a preoţilor daco-geţi şi a yoginilor de pe malurile Gangelui. Astfel s-au născut tratatele sale de biofotonică. Dl Stănciulescu înţelege prin biofotonică nu aplicaţii ale laserilor (şi fotonicii în general) în medicină şi biologie, ci teoria „laserilor biologici”—a luminii emise de corpul uman, popular numită „aură”—precum şi numeroasele aplicaţii terapeutice în sensul cel mai larg. Generaţii întregi de studenţi ignari au fost expuşi fără prea mari rezultate la mesajul său luminos, deşi unii precum dr. Şerban Fotea îi calcă pe urme. Între timp, personalităţi marcante ale ştiinţei şi filosofiei universale (precum Valentina „Fenomenul” Gîrlea, cei din jurul Academiei Cosmice pe Internet sau de la Universitatea Akamai) îi recunosc meritele deosebite.

Veniţi de luaţi mai multă bio-lumină!

Se pare că acest personaj luminos a luat parte la o emisiune despre haine şi sănătate (la o emisiune matinală, e drept, dar totuşi ce prilej mai potrivit de a primi lumina în complexul bio-psihic al fiinţei umane, decât la răsăritul soarelui):

„Aura este un complex de vibraţii, un complex de unde, hai să le numesc, bio-electro-magnetice, pe care le generează ADN-ul, celula, ţesutul, organul, tot corpul […] exprimă starea corpului, corporală, starea afectiv-emoţională, sau a sufletului, şi starea mentală. Iată de ce spun că este un complex. Şi atunci putem spune că optimizând aura, adică acţionând asupra acestui complex de unde prin diferite procedee, să le spunem terapeutice [începe să-şi prezinte cărţile, nu termină propoziţia]” (01:50 încolo)

„[A]ceastă ştiinţă a luminii vii, se cheamă biofotonică, dar ea este prea dificilă acum spre a fi explicată, oricum există explicaţie ştiinţifică pentru tot ce se întâmplă în zona misterului vieţii noastre.” (03:08)

„Americanii au evidenţiat că dacă introducem în textile, în materiale, cristale de siliciu, bunăoară, se amplifică mult proprietăţile materialului. Şi eu întreb atunci, când noi topeam inul, cânepa şi aşa mai departe în apele noastre, nu introduceam firesc şi natural cristalele acestea care generau proprietăţi superioare materialelor pe care părinţii părinţilor noştri le utilizau? Iată un răspuns. Nu este totuna să torci firul la dreapta, adică dextrogir, sau la stânga. Potrivit regulii pe care toţi o ştim, a şurubului, dreapta stimulează, stânga calmează; şi atunci ia gândiţi-vă, o haină, un pulover tors la dreapta va amplifica starea noastră energetică, cealaltă o va linişti. Unul pentru lucru, altul pentru odihnă.” (04:20).

Prezentatorii emisiunii îşi şterg balele, şi lacrimile de fericire care le bio-luminează obrăjorii; degetele lor se joacă gingaş cu talismanele magice, numite „rezonatoare”, primite cadou. Andreea are un emiţător de unde care acţionează asupra aurei, şi este foarte fericită că acesta îi va optimiza organismul. Emisiunea continuă, despre deochi, şi virtuţile magice ale culorilor şi formelor hainelor şi accesoriilor noastre. Înălţător.

Morala: Studenţii ieşeni sunt norocoşi că au un astfel de învăţător. Un mare profesor, şi un mare caracter. Mulţumim pe această cale Sf Constantin de la Păltiniş care i-a schimbat cariera, prof. dr. P. Ioan, coordonatorul său de doctorat şi decanului facultăţii de filosofie care l-a angajat, colegilor de catedră de ieri şi de azi ai dlui Stănciulescu care-l ţin în funcţie, şi aurei sale care-l ţine în viaţă.

Written by Stefan Ionescu

iunie 30, 2008 la 9:18 am

Publicat în Propaganda, RO

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adevarul este ca iti trebuie o doza de originalitate si de curaj sa incerci sa te ocupi, tu, profesor universitar, de lucruri tratate cu neincredere de stiinta oficiala cum sunt fenomenele paranormale. Ce ma deranjeaza mai mult este amestecul extraterestilor in crearea omului dintr-un articol al dl profesor scris cu P. Constantinescu si publicat in Inventica si incercarea de a reduce sufletul la aura. Dl profesor l-a cam pierdut din vedere pe Dumnezeu si incearca sa explice stiintific ceea ce nu se poate explica decit teologic. Nu vad nimic rau in a emite teorii despre diferite fenomene, inca neexplicate (am acasa cartea cu fotografiile facute de Masaru Emoto cristalelor de apa si este fascinanta), dar nu trebuie amestecate lucruri din domenii diferite. Altfel iese o salata indigesta care compromite lucruri ce pot sa fie rezonabile. Sper sa fie numai rezultatul unui prea mare entuziasm in fata unor descoperiri pasionante. CA

    Anonymous

    august 4, 2008 at 3:30 pm

  2. Apropo, ca am uitat. Daca ai fost student la Stiintele Comunicarii, cred ca stii ca, in comunicarea orala, mai ales in conditii de stres, e aproape imposibil sa nu faci greseli de genul anacolutului, a frazelor si ideilor neterminate etc. Dl profesor vrea sa spuna prea multe odata si sare de la una la alta. Nici emisiunea la care participa, de divertisment, nu este potrivita decit pentru o prezentare zimbitoare si superficiala a lucrurilor. In locul lui, nu as fi acceptat sa merg acolo. Eu unul pot sa-i trec cu vederea greselile de exprimare, caci, desi am mai multe carti publicate (si una premiata), ceea ce inseamna ca stiu cit de cit sa pun cuvintele in fraza, vorbesc cu mult mai prost decit T. Stanciulescu. De-aia refuz sa particip la emisiuni televizate…
    Daca ma iau dupa ce am vazut pe internet, parerea mea este ca se ocupa de prea multe odata si asta creste sansele ca lucrurile sa-i iasa prost. Or, prostiile se platesc cind esti persoana publica si profesor universitar. Mai bine spune-ne ce parere ti-a facut cind ti-a fost profesor! CA

    Anonymous

    august 4, 2008 at 3:43 pm

  3. @CA: Dl profesor l-a pierdut din vedere nu doar pe Dumnezeu, ci si bunul simt. Ceea ce face el cere mai mult de o supradoza de originalitate & curaj, cere deconectarea completa de la realitate. Ceea ce face el nu este nici stiinta, nici filosofie, nici macar teologie; sufletul nu poate fi redus la aure, pentru ca (i) doar teologii sustin ca stiu ce e sufletul, iar pentru ei e intr-adevar ireductibil, si (ii) nu exista aure.

    Eu nu citesc tot ce publica Stanciulescu pe la Inventica, dar din nefericire i-am audiat cursurile si am citit din vreo doua carti de-ale sale. Nu am gasit prea multe lucruri rezonabile (cam tot atatea cate a debitat in emisiunea de la tv de mai sus…). Aure, cristale, rezonatoare, energii—toate sunt bazaconii.

    Stefan Ionescu

    august 4, 2008 at 3:58 pm

    • Vezi albumele Corneliei Guja de la Antropologie asupra efectului Kirlian !

      Sanda

      august 5, 2018 at 1:51 am

  4. @CA (2): Eu am terminat Filosofia la Iasi in 2003, nu Stiintele Comunicarii. Parerea mea este ca Stanciulescu nu are ce cauta la nici o facultate de filosofie din Romania (poate doar la academiile alea de pe internet). El nu este nici om de stiinta, si mai ales nu este filosof. Stanciulescu venea cu carti de tarot la seminarii si ne punea sa ghicim (!), iar daca rabufneam din cauza bazaconiilor, ne sugera ca aurele noastre intunecate il perturba si nu se poate concentra (!). Nu am nimic cu el personal, dar nu are ce cauta la catedra, pur si simplu.

    Citatul acela l-am dat pentru a arata ca este incapabil sa explice o notiune fundamentala pentru „explicatiile” pe care le emite. (De ce oare?) Citatul acela suna cam asa: „Aura este abracadabra, mumbo-jumbo, hocus.” Tare bine ar fi fost sa fi terminat incantatia, poate vedeam si noi adevarul…

    Stefan Ionescu

    august 4, 2008 at 4:09 pm

  5. Povestea ta cu cartile de tarot ma face sa rid si sa pling in acelasi timp. Ai dreptate, asa ceva nu are ce cauta in timpul seminarului. Eu l-am cunoscut in urma cu 17 ani, cind ne preda un curs de logica, si mi-a facut, atunci, o impresie buna. Dar ce stiam la 18 ani? Adevarul este ca oamenii se mai schimba si nu intotdeauna in bine. Imi pare rau si pentru el, si pentru studentii care ii trec pe la cursuri. Dar ma intreb, oare cum a ajuns presedinte la atitea comitete si comitii, cu nume rasunatoare? Si cum de este permis, in mediul academic, sa tii asemenea cursuri? Ceva lucruri bune trebuie sa faca, macar din cind in cind, altfel mentinerea lui ca profesor nu are nicio justificare. E mare pacat ca a transformat catedra stiintifica intr-un amvon de prost gust al paranormalului.
    De altfel, din ce semnale am mai primit din Iasi, unde mai am rude si prieteni (am parasit de mult Iasul), se vede limpede lupta dintre bine si rau. Pe de o parte, Sfinta Parascheva, pe de alta, MISA si tot soiul de fenomene oculte. O eleva de-a mea imi povestea acum vreo doi ani de niste adolescenti din Iasi, pe care i-a cunoscut intr-o tabara, si se declarau, cu multa inocenta, satanisti. Mai recent, i-am cunoscut si pe tinerii preoti care lucreaza la ziarul Lumina si tare mi-au placut. Dupa cum se vede, e asa cum se spune, unde e o gura de paradis se deschide si o gura de infern si tine de libertatea fiecaruia in ce directie o ia. CA

    Anonymous

    august 6, 2008 at 12:38 pm

  6. Cine e retardatul asta de Stefan Ionescu si ce realizari academice il indreptatesc sa-si permita astfel de etichetari si ironii?
    Lol, multi cretini frustrati pe lume care „filosofeaza” pe bloguri :)))….

    Anonymous

    ianuarie 9, 2009 at 2:17 pm

    • Oricine ar fi acest Stefan Ionescu, are dreptate. Din pacate acest personaj s-a transformat din profesor, in guru si vindecator. Se plimba cu cate o toanta prin tara si cere bani pentru „rezonatoare” si vindecari miraculoase. Am avut ocazia sa-l vad „la lucru” alaturi de o cunoscuta paranormala escroaca locala Ioana Campean, pe care o stie toata lumea ca pe un cal breaz.Aici nu mai discutam de filosofie, ci de inselatorie si furt.

      Nina

      decembrie 28, 2016 at 7:57 pm

  7. Ştefan are mandatul bunului simţ. Şi, până una alta, face un doctorat decent, nu delirează din spatele unei catedre.
    De fapt, ar trebui să spun doar atât: marş înapoi în gaura-din-aură din care ai emers.

    George Tudorie

    ianuarie 9, 2009 at 4:58 pm

  8. @Anonymous
    Sa inteleg ca iti trebuie nu stiu ce realizari academice pentru a-ti da seama ca cineva bate campii? Sau ca atacurile la persoana tin locul unor argumente pentru care respectivul profesor nu merita „astfel de etichetari si ironii”?

    „Lol, multi cretini frustrati pe lume care „filosofeaza” pe bloguri”
    Da, tu esti dovada vie a acestui fapt. Sau ar fi trebuit sa spun mai simplu, QED.

    Anonymous

    ianuarie 10, 2009 at 11:25 pm

  9. Anonimului cretin: faptul ca profesorul respectiv din Iaşi, pe care nu-l cunosc şi n-am auzit de el pana acum, e un cretin, transpare din descriptiile ideilor sale de mai sus. Daca tu nu-ti dai seama ca ele sunt cretinisme, pe care orice om cu liceul facut pe bune (aminteste-ti ca la liceu se studiaza fizica, chimie, biologie –nu bioenergii!) ar trebui sa le considere ca atare, inseamna ca liceul nu a avut vreun efect asupra ta.

    Istvan Aranyosi

    ianuarie 13, 2009 at 7:14 am

  10. Pentru Stefan: daca ai reusit sa-i citesti doua carti, te declar un om cu o rabdare infinita, cu muuuuult, muuuult spirit de sacrificiu si desigur cu mult umor…
    Pentru restul lumii: in calitate de „victima” care i-a trecut prin amfiteatru, nu pot decat sa spun ca Stefan exprima aici cu multa decenta, echilibru si ingaduinta o realitate trista. Iar special pentru comentatorul care isi da cu presupusul ca ceva bun tot face dl. profesor de e sustinut in atatea functii, am sa replic urmatoarele:de ce ti se pare imposibil ca un individ care e expresia imposturii crase sa stea in „n” functii? Romania, o stim toti cei care se confrunta cu sfera universitara, e locul unde paienjenisul relatiilor, pilelor, rudeniilor, favoritismelor si servitutilor de tot felul permite unei infinitati de daunatori si avortoni sa ramana prinsi in plasa si expusi ca trofee ochiului public; si mai ales, e locul unde aceste insecte daunatoare sunt oferite zilnic pe tava, studentului, sa le digere la lectura de mic dejun, pranz si seara, elixir de viata „culturala”…
    Domnul Stanciulescu, in calitatea domniei sale de specialist in muuuuulte si varii domenii, e o nulitate. Iar din punct de vedere uman, o entitate care manjeste locurile si oamenii cu care intra in contact.

    o victima

    ianuarie 30, 2009 at 12:58 pm

    • @victima: mulțumesc. (n-am citit două cărți întregi, n-am atâta răbdare…)

      Stefan

      ianuarie 30, 2009 at 5:26 pm

    • Stimata victima,poate dvs. nu sunteti capabila sa ajungeti la inaltimea dl. Profesor,cu ce va-ti ales in urma acelei facultati?DAr mai bine faceti testul,sred ca aveti mai deschis aemisfera stanga a creierului a;ratiuii,egoului,minciunii si lucreaz ade 1 milio de ori mai incet ac dreapta;intuitiei,altruismului,iubirii,artelor…cum vreti dvs. sa ajungeti la nivelul dan
      sului,daca nu sunteti nascuta cu asemena calitati; http://braintest.sommer-sommer.com

      Urkon Elemer

      iunie 25, 2019 at 8:46 pm

  11. Sunteti depasiti total de situatie… Din cate am inteles, vor aparea foarte multe noutati (masuratori de o rara valoare pentru cercetarea stiintifica mondiala, atat in ce priveste fenomenele/procesele fizicii clasice, cat si cele „de granita”) pe site-ul d-lui profesor… E pacat ca cel care este recunoscut de cercurile stiintifice internationale ca fiind primul in biofotonica aplicata din lume (fiind si autorul teoriei biolaserilor), de asemenea, laureat al Premiului Academiei, medaliat cu Aur si membru de onoare al Acad. Regale din Sri Lanka si Alma Ata, membru de onoare al Inst. Internat. de Stiinte ale Comunicarii din Ilinois/SUA, medalit cu Aur si Argint la saloanele internationale de la: Sevastopol 2007, TIB 2007, Chisinau 2007, Marele Premiu SIR 2007 etc., este pus in situatia de a face cursuri si pe site… Din cele 30 carti ale sale, va recomand „Metamorfozele luminii” vol. (I), II, (III). …Apoi, dispersia magnetica rotatorie a luminii manifestata de membrana celulara catre nucleul celular (nu va incurc cu mai multe explicatii…) se constituie ca un „suport” energo-informational pentru spiralarea ADN, iar aceasta evidentiere si demonstratie trebuia premiata cu „Nobel” (pe langa altele)… Va anunt ca toate titlurile d-lui prof. (majoritatea recunoscute in afara tarii) nu incap in doua pagini de carte, dar cei care i-au acordat aceste titluri trebuie sa fie nebuni, dupa cum va exprimati. Daca nu, ramane sa decideti… Eu am luat la cunostinta de ceea ce puteti exprima…

    Dan

    iunie 3, 2009 at 1:58 pm

  12. La Salonul International de la Iasi 2009 (3-5iunie), cel mai mare salon international de inventii de pana acum privind participarea si actiunile desfasurate, d-l prof. (cu echipa de cercetare) a obtinut Medalia de AUR pentru „rezonatorul biofotonic”. In cadrul Congresului International „Medicina si Credinta”, desfasurat in aceeasi perioada (3-5iunie Iasi), d-l prof. a obtinut Medalia de Onoare, acordata de Acad.O.St. si Asoc. Internationala „Ernst Ungureanu”, pentru cercetare stiintifica in domeniul sanatatii umane: „Strategii biofotonice pentru conservarea energiei de conexiune” (cercetare in contextul careia a fost prezentata si inventia „Rezonator Biofotonic”).

    Dan

    iunie 28, 2009 at 11:22 am

  13. Dan, mulţumesc foarte mult că ne ţii la curent; ce să zic, sună impresionant… Academia regală din Alma Ata şi Academia regală din Sri Lanka… visul oricărui cercetător! Poate ne anunţi când publică dl Stănciulescu şi în Nature sau Science?

    Stefan

    iunie 28, 2009 at 7:07 pm

  14. Medalie de AUR, Moscova „Arhimed” 2010 …

    Dan

    februarie 8, 2011 at 1:42 pm

  15. Faptul că dr Stănciulescu îl scoate p.e Dumnezeu din ecuaţie este emblematic, logic şi biblic. Semnele vremurilor, dacă vreţi.
    Faptul că are atâtea titluri de nobleţe profesională este pur mioritic. Şi – clar – lipsit de importanţă. Caracterul unui om integru şi „ales” este modestia. Şi tendinţa de a nu se face remarcat cu orice preţ.
    Faptul că are o părere particulară asupra realităţii este însă remarcabil!
    Suntem crescuţi şi educaţi în cel mai pur stil cartezian cu putinţă. Din acest motiv ne este greu (iar pentru unii imposibil) să acceptăm că poate exista o realitate dincolo de realitatea noastră.
    Şi că dincolo de fizică începe metafizica. Iar dincolo de normal, paranormalul.
    Dacă vom reuşi vreodată să depăşim barierele înguste ce ne-au fost jalonate de educaţia pe care am primit-o şi vom percepe infinitul ce ne inconjoară (înţelegând că în infinit nu există ecou!), vom afla, probabil, că Universul nu se rezumă la ceea ce percepem cu simţurile şi mintea noastră. Şi că dincolo de percepţia senzorială începe o alta. Mai profundă şi mai aproape de adevăr decât este convenabil. Fie ca lumina acelui Adevăr să ne călăuzească!

    Eugen CASSIAN

    aprilie 4, 2012 at 6:41 am

    • La nivel informational, omul poate intra in rezonanta cu anumite remedii, surse energo-informationale, prin exersari, prin acceptare, prin credinta. In mod opous, neacceptarea duce la respingere, la acest nivel informational (subtil) amintit. Neincrederea, masurata pe aparatura ce transpune aura corpului, duce la coborarea frecventelor subtile, duce spre culorile: galben, portocaliu, rosu; alte trairi interioare nebenefice (agresivitatea, invidia, ura etc) duc si mai departe spre gri, negru (negru, insemnand si pierderea temporara a aurei). Culorile pozitive in aura sunt: verde, albastru, indigo, violet, alb. Coincidenta sau nu, ele pot fi obtinute prin trairile interioare benefice mentionate si in Noul Testament, putand fi “calea” indicata de Isus. “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata; nimeni nu ajunge la Tatal decat prin Mine”. Ajungerea la Tatal nu poate fi facuta decat prin spirit, iar spiritul se poate construi doar pe culorile benefice…

      Gogu

      noiembrie 16, 2012 at 11:59 am

  16. Este simplu! De bun simt este pentru cei ce nu au capacitati extrasenzoriale sa le contenste realitatea pe premisele gandirii logice, insa va avertizez pe voi, toti cei care cu jigniri si cuvinte strambe defaimati acest om, ca sunteti intr-o (cel putin!) posibila eroare! Ecuatia lui Einstein o descoperise intai Eminescu (dovada exista intr-unul din manuscrisele lui), Tesla are origini romanesti…. exemplele sunt multe, dar i-am amintit pe cei doi pentru ca nimeni nu ii intelege nici la ora actuala, desi adevaruri din adevarul lor servesc astazi tuturor muritorilor. Umanitatea trebuie sa deschida ochii si urechile altfel decat a facut-o pana acum… noi, astazi nu suntem decat niste masinisti, niste imitatori, mici functionari ai unor exponenti de putere… Banul este religia noastra, dar indraznim sa acuzam de ateism pe cei mult mai curajosi si credinciosi ca noi… si spun asta fara nici o retinere, a avea credinta in valorile si traditiile unui neam, a identifica in „baba” de pe prispa un saman autentic romanesc, a da crezare unor descoperiri milenare pe care stiinta noastra nu mai veche de cateva sute de ani nici macar nu a reusit a le inventaria… eu in asta vad un act de BUNA CREDINTA! Am toata stima pentru acest om!

    o studenta a domnului profesor,
    A.U.

    Andreea

    decembrie 26, 2014 at 11:30 pm

    • Poti continua: Marie Curie este prostituata Maria Curista din Slobozia, numele Otto al motorului e de la magarul Otto de la Moara Aslan etc (fapte promovate de tot felul de situri mioritice pe care refuz sa le mentionez). Pana unde poate merge prostia noastra? Chiar nu pricepem ca nu putem sa ne ridicam decat prin cunoasterea profunda a lucrurilor dublata de fundamentare stiintifica? SF-urile cu biofotonica si alte paranormalitati nu pot decat sa faca o masa de ignoranti, eventual si gnostici sa fie fascinati. Einstein era agnostic, iar Eminescu chiar nu avea nici o tangenta cu fizica. Ingineria si tehnoogia se bazeaza exclusiv pe stiinta. Ignorantii pe credinta.

      Stelian

      martie 5, 2016 at 11:51 am

  17. „A bate câmpii, cu graţie” se pare că este posibil nu numai în literatură dar…mai ales, în fiolosofie.
    Dacă unui astfel de profesor care, după părerea mea, îşi îndoctrinează studenţii cu ideile lui trăznite despre extratereştri, despre apariţii de entităţi luminoase sau întunecate la orele de curs, nu-i interzice nimeni să profeseze, dacă frumoşii tineri nu-i interzic, pur şi simplu, expunerea „paranormală”, atunci înseamnă că…e bine şi aşa! Dacă nu ar fi îngrijorător de periculos pentru educaţia tinerei generaţii, poate am putea să ne distrăm despre prestaţia acestui profesor bătrân şi demodat. Ce mi se pare mult mai grav este faptul că acest personaj nu se tratează. Suferă, cu siguranţă, de o paranoia în formă agravată.
    Doamne, feri!

    Hera

    octombrie 26, 2015 at 1:53 pm

    • noi credem totul in functie de cunostintele noastre,avem tipare de gandire
      dar pana sa judecam pe cineva ar trebui cu totii sa ne informam,sa invatam.incepeti cu fizica cuantica
      o,oh aveti multe de citit si nu sf

      zoe gabor

      decembrie 6, 2015 at 9:32 pm

      • E cumva profesor de fizica si nu am aflat noi? In filozofie e totul posibil, in fizica totul trebuie demonstrat. Fizica prin progres produce tehnologii noi superioare, filozofia care o ia pe aratura produce mai multi paranoici. Acum 2 ani o profa care sustinea si ea teoria aceasta cu biolaserii ne explica ca prin puterea mintii a reusit sa imprastie norii. Am cautat apoi pe internet si am gasit-o in doscutii pe net cu unii care vroiau sa stipeze miscarea tectonica din zona Vrancea….
        Mare e gradina….

        Stelian

        martie 5, 2016 at 12:00 pm

    • Necunoscand masuratorile executate cu aparaturi de ultima ora, dar care se pot gasi pe Internet in lucrarile d-lui profesor, se poate spune orice, insa este o pierdere de vreme daca traim si lasam noutatile sa ne depaseasca. Respingerea a ceva fara a depune putin efort in vederea informarii corecte inseamna ignoranta… Chiar daca nu suna bine, nu stiu ce altceva ar putea fi… Problema e ca nu vorbim despre cai verzi pe pereti, ci despre ceva ce depaseste nivelul de predare in scolile romanesti; dar asta nu inseamna ca pe portiuni nu se studiaza aspecte ale cercetarii in cauza in unele laboratoare stiintifice de pe glob. Cu bani putini s-a ajuns foarte departe, s-au deschis niste DIRECTII. Mai mult nu se poate momentan, fara bani si, in plus, deranjand unele forte care ne „deranjeaza”… Cu putin efort, Google va va da elementele, datele necesare intelegerii Numai ca veti cadea in extrema cealalta; veti avea prea mult de lucru…

      MR

      decembrie 6, 2015 at 10:42 pm

    • Un profesor de gerontologie ne cita la curs: din pacate batrinetea nu aduce doar intelepciune aduce si scleroza.

      Stelian

      martie 5, 2016 at 11:54 am

  18. Dintre cei ce ati comentat pe site in opozitie cu activitatea pof. T.S., majoritatea ati demonstrat ca sistemul global ce s-a inchegat deja si-a atins scopul: o generatie care nu leaga procesele spirituale de cele stiintifice. Culmea, procese spirituale, demonstrate si probate stiintific in laborator prin aparaturi, insa aparaturi nu intamplator neacceptate; documentatia legata de procese ce nu au la baza electronul, fotonul in principal, nu va fi aprobata nicicand, fiind pericolul principal pentru cei ce vor sa introduca un sistem de control (si influentare) a(l) omenirii. Tehnologia vrea sa invinga omul, dar tehnologia, oricat ar evolua, nu va putea construi spiritul uman. Daca nu simpatizati lucrarile d-lui prof., pe care, mai mult ca sigur, nu le cunoasteti (o recomandare, o lucrare geniala, de cateva premii Nobel, neacordate: „Metamorfozele luminii”, vol. II), puteti cauta ceva complementar: Energia orgonica a lui W. Reich si „Nicolae Teslea”…

    MR

    martie 15, 2016 at 4:27 pm

  19. Spun: Traian D. Stanciulescu este un Geniu, este evident, ori geniile sant intelese mai ales de oamenii destepti. Si ce te faci, daca ceea ce spune are deja aplicatii practice pentru oamenii care au ajuns sa stie?

    George G.

    martie 6, 2017 at 8:18 pm


Lasă un comentariu